DCpearls 2017

DCpearls 2017

DCpearls 2017

What inspires you? DC Pearls 2015, Gala/Award Show

Let Us Shine

Let Us Shine – zaterdag 28 oktober – Den Haag

Locatie: Theater Diligentia

Adres: Lange Voorhout 5, 2514 EA Den Haag

Gratis entree

Inloop: 12.30 uur

Aanvang: 13.00 uur

 

Let Them Shine 2016

Let Them Shine 2016

Stichting Ocan en de Vereniging Antilliaans Netwerk organiseren samen het netwerkevent ‘Let Us Shine’. Vaak draait het bij het doorgeven van expertise om het doorgeven van kennis, netwerken of kansen van de oudere en succesvolle generaties aan de jonge generatie. Let Us Shine draait het proces om en viert de bijzondere bijdrage van de volgende generatie Afro-Caribisch talent aan de Nederlandse samenleving.

Gevestigde bedrijven, organisaties en ondernemers zijn vaak gebaat bij een frisse blik en technologische verbetering met betrekking tot hun bedrijfsvoering. Het valt op dat jonge talenten en jonge ondernemers vaak moeite hebben om een mooie positie op de arbeidsmarkt te bemachtigen of te groeien in hun business. Vaak heeft dat te maken met een gebrek aan sociale netwerken, maar ook racisme en discriminatie spelen een rol.

Afro-Caribische jongeren zijn talentvol. Ze kunnen een werkgever of mogelijke opdrachtgevers enthousiast maken door op een zakelijke en creatieve manier te laten zien wat ze in huis hebben. In een tijd van globalisering en internationalisering moeten werkgevers en potentiële opdrachtgevers gaan inzien dat het hierbij gaat om een interessant divers (arbeids)potentieel dat van toegevoegde waarde kan zijn voor hun onderneming. Daarom wordt deze jongeren de mogelijkheid geboden hun talenten te etaleren en in dialoog te gaan met bedrijven en ondernemers.

Dit gebeurt aan verschillende ‘thema-tafels’, met werkgevers, recruiters, rolmodellen of invloedrijke personen. De talenten kiezen uit bij welke tafel ze starten op basis van vooraf aangegeven voorkeuren. Hierdoor kunnen ze in twee rondes in contact komen met de ondernemers van hun voorkeur. Na elke ronde van 40 minuten schuiven de talenten door naar een nieuwe tafel.

Aan het einde van de middag zet Stichting Ocan de spotlight op bijzondere parels uit de Caribisch-Nederlandse gemeenschap. Dit deel van het programma wordt georganiseerd in samenwerking met de Association of Dutch Caribbean Students.

DCP 2017

Click here to visit the 2017 Gallery

PARTNERS & SPONSORS

logo Antiliaans Netwerk
BAM_HOR_L_RGB
ocanlogo
ADCS logo verkleind
Gemeente Den Haag Logo