DCpearls 2015

DCpearls 2015

DCpearls 2015

What inspires you? DC Pearls 2015, Gala/Award Show

Nieuws

Vacature: Senior medewerker Documentatie en Informatievoorziening (DIV) (m/v) – Shared Service Organisatie Caribisch Nederland (SSO CN)

RCN logo makeshift vacatures ZVK etc zonder opmaak

Op verzoek van het Shared Service Organisatie Caribisch Nederland (SSO CN), afdeling Faciliteiten  op Bonaire, Caribisch Nederland zoeken wij kandidaten die geïnteresseerd zijn in de functie van Senior medewerker Documentatie en Informatievoorziening (DIV) (m/v). Belangstellenden kunnen hun reacties voor deze vacature richten aan ZKV: personeelszaken@rijksdienstcn.com . Sluitingsdatum is woensdag 28 juni 2017.

Vacature nummer: P&O2017_06_003
De belangrijkste speerpunten van de afdeling Archief voor de komende jaren zijn de invoering van digitalisering van het documenten verkeer, digitale dienstverlening en het bevorderen van zelfbediening door de gebruiker. De analoge archiefvorming wordt

afgebouwd en digitale archiefvorming opgebouwd. Het doel is dat de gebruikers zelf verantwoordelijk zijn voor hun documentaire informatie. Dit betekent dat de rol van DIV verschuift van een beherende en uitvoerende afdeling naar een faciliterende en adviserende afdeling, waarbij het zelf doen van de gebruiker voorop staat. Naast de digitalisering dient er ook aandacht geschonken te worden aan de (her)inrichting van archief/archieven en semi-statische archieven (SSA). Dossiers die niet meer nodig zijn voor de bedrijfsvoering en bewijslast worden overgedragen aan het SSA. De afdeling zorgt voor de opslag, het lichten, opbergen van dossiers en het rappelleren van dossiers die zijn opgevraagd.

 

Functietaken

Als senior medewerker DIV adviseer en ondersteun je bij de (her)inrichting van de archieven. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het DIV-beleid en geeft operationeel advies over de ontwikkeling en uitvoering van het DIV-beleid. Je vervangt de medewerkers belast met archieftaken bij afwezigheid.

 

 • Draagt op projectmatige basis zorg voor de begeleiding en uitvoering van archief opdrachten;
 • Draagt zorg voor een geordend archief conform de werkprocessen en beleidsterreinen;
 • Leidt DIV-medewerker(s) op, begeleidt, coacht en instrueert bij de uitvoering van de werkzaamheden en geeft voorlichting;
 • Signaleert knelpunten en analyseert werkprocessen in archiefverzorging. Adviseert daarover en vertaalt dit in concrete verbetervoorstellen, plannen en werkafspraken;
 • Fungeert als aanspreekpunt voor de afdeling Archief.
 • Bewaakt de kwaliteit van, signaleert en analyseert knelpunten m.b.t. de zorg voor de documentaire informatievoorziening;
 • Levert een bijdrage aan de voorlichting over organisatie, werkwijze en producten van het archief.

 

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau
 • Afgeronde archiefopleiding (SOD-2, HMDI G.O.-opleidingen en VHIC-leergang/modules)
 • Kennis van archiefbeheer, bijbehorende wet- en regelgeving en van methoden, procedures en richtlijnen en andere relevante kaders voor het opzetten van en         (her)inrichten van archieven
 • Beheersing van Archiefwetgeving BES/Antillen is een pré
 • Didactische, schriftelijke en communicatie vaardigheden
 • Affiniteit met digitale ontwikkelingen op het gebied van archiefbeheer
 • Affiniteit met projectmatig werken

 

Arbeidsvoorwaarden

Aanloopschaal 9 minimaal $ 2.403,– tot maximaal $ 3.268,–

Functieschaal 10 minimaal $ 2.765,– tot maximaal $ 3.660,–

 

Het vaststellen van het salaris is afhankelijk van de opleiding en ervaring.

 

Tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar, bij wederzijds tevredenheid en mogelijkheid kan er sprake van verlenging zijn. Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) en een positieve uitslag van de medische keuring zijn vereist en dus onderdeel van de selectieprocedure.

 

Voor alle vacatures zijn de lokale arbeidsvoorwaarden van toepassing.

 

Meer informatie over de vacature

Naam           : Sebas van Hemert

Telefoon        : 00599 7810057

Mobiel           : 00599 781 0057

Email            : Sebas.vanHemert@rijksdienstCN.com

 

Reageren: personeelszaken@rijksdienstcn.com

 

Sluitingsdatum:   28 juni 2017

 

Vacature: Functioneel beheerder ZVK (m/v) – Zorgverzekeringskantoor BES (ZVK)

RCN logo makeshift vacatures ZVK etc zonder opmaak

Op verzoek van het Zorgverzekeringskantoor BES (ZVK) op Bonaire, Caribisch Nederland zoeken wij kandidaten die geïnteresseerd zijn in de functie van Functioneel beheerder ZVK  (m/v). Belangstellenden kunnen hun reacties voor deze vacature richten aan ZKV: personeelszaken@rijksdienstcn.com . Sluitingsdatum is vrijdag 7 juli 2017.

Vacaturenummer: P&O2017_06_004

De organisatie:  Het Zorgverzekeringskantoor BES (ZVK) voert voor het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vanaf 1 januari 2011 het besluit Zorgverzekering BES uit. Met de uitvoering is een jaarlijks financieel belang gemoeid van ongeveer $120 miljoen. De Zorgverzekering BES verzekert de inwoners van de eilanden van Caribisch Nederland voor geneeskundige en langdurige zorg. Het ZVK heeft vestigingen op de drie eilanden van Caribisch Nederland.

Kerntaken zijn het inkopen van zorg bij zorgaanbieders en dienstverlening aan verzekerden zodat zij de zorg krijgen waar zij recht op hebben.

De afdeling:  De afdeling Bedrijfsvoering faciliteert het specifieke primaire proces van het ZVK door onder andere ondersteuning op het gebied van ICT (ontwerp en ondersteuning), financiën (declaraties verwerken en betalen, opstellen maandafsluiting) HR en  facilitaire dienstverlening.

De functie: In deze functie zijn taken ondergebracht op het gebied van functioneel beheer, zoals onderhoud van stamtabellen van alle applicatieonderdelen, applicaties starten en stoppen, deelname aan functionele- en gebruikersacceptatietesten, het beheer van de test-, acceptatie- en productieomgeving, verlenen van toestemming voor het installeren van applicaties, installeren van aanpassingen op de applicaties en het opstellen van functionele eisen en Request for Change documenten. Ook onderhoudt de functionaris contacten met de technische beheerders van Cloudias en het datacenter waar de applicaties worden gehost en in deze hoedanigheid bewaakt de functionaris de Service Level Agreements zoals deze zijn overeengekomen met de leverancier. Tevens zorgt deze functie voor een inhoudelijke analyse van wijzigingsvoorstellen en zorgt voor be- en afhandeling van wijzigingsverzoeken op basis van deze analyse.

Tenslotte is een onderdeel van deze functie ook om in samenwerking met de medewerker helpdesk en de andere functioneel beheerder issues op te lossen en deze eventueel te escaleren naar de software leverancier. Ook kan de functionaris gebruikersaccounts uitreiken, intrekken en  wachtwoorden resetten.

De functie-eisen:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • een afgeronde relevante (informatica) opleiding;
 • kennis van relevante werkprocessen middels BiSL, ITIL of vergelijkbaar;
 • kennis van gangbare testmethoden met betrekking tot systeem- en acceptatietesten;
 • werkervaring als functioneel beheerder (ervaring met het vertalen van wensen en doelen vanuit de gebruikersorganisatie naar informatiebehoefte en voorzieningen);
 • kennis van methoden, technieken, systemen op het vakgebied en van de diverse mogelijkheden voor de (operationele) aanpak van (probleem)situaties;
 • kennis van voor het werkveld en aan het werkveld gerelateerde procedures, voorschriften, wet- en regelgeving;
 • kennis van en inzicht in de taak- en doelstelling, alsmede de functionele verhoudingen van het Zorgverzekeringskantoor, van aanpalende eenheden c.q. de voor het werkveld relevante (zakelijke) omgeving;
 • kennis op het gebied van Business Intelligence (BI) is een pre.

 

Competenties:

 • Integer
 • Klant- en servicegericht
 • Probleemoplossend
 • Zorgvuldig
 • Leergierig
 • Plannen
 • Communicatief en sociaal vaardig

 

 

Arbeidsvoorwaarden:

Aanloopschaal 9: minimaal $ 2.403,-  tot maximaal $ 3.268,- bruto

Functieschaal 10: minimaal $ 2.765,-  tot maximaal $ 3.660,- bruto

 

Het vaststellen van het salaris is afhankelijk van de opleiding en ervaring. Een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot een vaste aanstelling bij goed functioneren.

Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) en een positieve uitslag van de medische keuring zijn vereist en is een onderdeel van de selectieprocedure. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Voor alle vacatures zijn de lokale arbeidsvoorwaarden van toepassing.

Voor informatie omtrent de vacature:

Naam               : Wilma Kamphuis, ICT coördinator Zorgverzekeringskantoor BES
Telefoon           : +599 715 8875
Digitaal solliciteren:

U kunt uw Curriculum Vitae met motivatiebrief sturen naar:

Email                : personeelszaken@rijksdienstcn.com

 

Sluitingsdatum: 7 juli 2017

Vacature: Junior Marketing & Communications Officer (m/v) – telecombedrijf op Sint Maarten

Op verzoek van een goot telecombedrijf op St. Maarten zoeken wij kandidaten die geïnteresseerd zijn in de functie van Junior Marketing & Communications Officer (m/v). Belangstellenden kunnen hun reacties voor deze vacature richten aan HR+: Hireme@HR-plus.org.  Reageren vόόr maandag 10 juli 2017.
Vacature telecombedrijf SXM HR Plus graphic

Can you make your points on an A4 as our Junior Marketing & Communications Officer?

As our Junior Marketing & Communications Officer you assist the Marketing & Communication officer and support with marketing and communication activities.

You will ensure a proper administration and the initiation of the validation process of external contractors. You will be responding to emergencies or work outside regular working hours when necessary.

The Junior Marketing & Communications Officer has an MBO degree in Communication, Public relations information or media. Previous experience in a similar role is an advantage, knowledge of Sap, Microsoft Office Suit among others Microsoft Word, Adobe, Photoshop or equivalent is required. Moreover, the candidate should have a good command of written English and should be confident and an outgoing personality, presentable and articulate.

We are looking for someone who is dedicated, disciplined, polite and innovative, a person who goes for excellence or the extra mile, takes initiative, works effectively and is service- oriented.


What can we offer you?

Are you motivated and enthusiastic when reading the above vacancies?

Then we have interesting work for you! As a new employee you can count on an attractive salary based on your education and experience, and excellent working conditions, study scheme, pension scheme and repatriation arrangement. We challenge you to your personal career needs within our organization and provide you with the necessary facilities.

Young professionals with roots in St. Maarten are explicitly invited to apply.

Are you interested in this opportunity, please send your cover letter and resume before July 10th 2017 at Hireme@HR-plus.org

You can also call or app us at: +5999 5100835.

 

Vacature: Facilities Coordinator (m/v) – telecombedrijf op Sint Maarten

Op verzoek van een goot telecombedrijf op St. Maarten zoeken wij kandidaten die geïnteresseerd zijn in de functie van Facilities Coordinator (m/v). Belangstellenden kunnen hun reacties voor deze vacature richten aan HR+: Hireme@HR-plus.org.  Reageren vόόr maandag 10 juli 2017.
Vacature telecombedrijf SXM HR Plus graphic

Are you the overall Facilities Coordinator we are looking for?

As the Facilities Coordinator you need to ensure an environment that provides safe and healthy working conditions for your colleagues and safe operations of facilities, equipment and handling products and the reduction of incident rates by maintaining safe and healthy conditions and standards.

The coordinator is fully responsible for facilities by:

 • formulating tenders for new constructions, renovations, maintenance of facilities;
 • monitoring the implementation, performing project evaluations and making possible adjustments of the work carried out to ensure that the required quality and timeliness are met or to allow changes in the project;
 • being responsible for the business continuity management for the geographical territories;
 • carrying out Risk & Threat assessment;
 • designing / maintaining incident management/ business recovery plans;
 • ensuring the implementation of duties within the department;
 • investigating crimes or violations by employees or third parties within the scope of the organization;
 • performing all other duties requested as deemed relevant to the job or the organization.

The Facilities Coordinator has an HBO degree or equivalent educational level and additional diplomas and certificates in the field of Facility Management, Safety & Security, and 3-5 years of experience in a similar position.

As the Facilities Coordinator you are results-driven and proactive. Your innovating and coordinating skills are excellent and you facilitate and influence others diplomatically and tactfully.

 

What can we offer you?

Are you motivated and enthusiastic when reading the above vacancies?

Then we have interesting work for you! As a new employee you can count on an attractive salary based on your education and experience, and excellent working conditions, study scheme, pension scheme and repatriation arrangement. We challenge you to your personal career needs within our organization and provide you with the necessary facilities.

Young professionals with roots in St. Maarten are explicitly invited to apply.

Are you interested in this opportunity, please send your cover letter and resume before July 10th 2017 at Hireme@HR-plus.org.

You can also call or app us at: +5999 5100835.

 

 

 

Vacature: Warehouse Officer (m/v) – telecombedrijf op Sint Maarten

Op verzoek van een goot telecombedrijf op St. Maarten zoeken wij kandidaten die geïnteresseerd zijn in de functie van Warehouse Officer (m/v). Belangstellenden kunnen hun reacties voor deze vacature richten aan HR+: Hireme@HR-plus.org.  Reageren vόόr maandag 10 juli 2017.
Vacature telecombedrijf SXM HR Plus graphic

As our Warehouse Officer, you are the keeper of our stocks.

Working as our Warehouse Officer, you are responsible for maintaining adequate stock levels and maximizing the effective use of warehousing resources whilst satisfying customers’ requirements and expectations.

You are also responsible for the acceptance, storage and distribution of materials and goods in the warehouse by:

 • liaising with customers, suppliers and transport companies;
 • planning, coordinating and monitoring the receipt, order assembly and dispatch of goods;
 • the direct processing in the warehouse stock records of each mutation in the stock;
 • maintaining standards of health and safety, hygiene and security in the work environment, for example, by ensuring that stocks are stored safely.

The Warehouse Officer we are looking for has an MBO education degree level 4 in warehouse and inventory management and management skills in Information Systems.

As our Warehouse Officer you need to be excellent in quality-of-service orientation and accurate in stock administration skills. You need to have good planning ability and communication skills.

 

What can we offer you?

Are you motivated and enthusiastic when reading the above vacancies?

Then we have interesting work for you! As a new employee you can count on an attractive salary based on your education and experience, and excellent working conditions, study scheme, pension scheme and repatriation arrangement. We challenge you to your personal career needs within our organization and provide you with the necessary facilities.

Young professionals with roots in St. Maarten are explicitly invited to apply.

Are you interested in this opportunity, please send your cover letter and resume before July 10th 2017 at Hireme@HR-plus.org.

You can also call or app us at: +5999 5100835.

 

 

 

 

Vacature: Sr. Purchase Officer (m/v) – telecombedrijf op Sint Maarten

Op verzoek van een goot telecombedrijf op St. Maarten zoeken wij kandidaten die geïnteresseerd zijn in de functie van Sr. Purchase Officer (m/v). Belangstellenden kunnen hun reacties voor deze vacature richten aan HR+: Hireme@HR-plus.org.  Reageren vόόr maandag 10 juli 2017.
Vacature telecombedrijf SXM HR Plus graphic

Are you our super systematic Sr. Purchase Officer?

If you like working for us in St. Maarten as a Sr. Purchase Officer, then this is your chance to help us stay the number one in our branch!

You will be responsible for the processing and execution of purchasing orders by:

 • monitoring the budget availability according to a set of guidelines before submitting a request for quotation;
 • ensuring that all purchases comply with the purchasing procedures, specifications, governmental regulations, and accepted trade parties.
 • making a selection of potential vendors and placing orders;
 • dealing with quote requests, orders and instructions and taking care of registration and administrative settling of orders;
 • managing the logistical side of the suppliers’ database;
 • contacting all relevant parties and performing follow-up to close any pending item evident from the purchase to pay parameters;
 • monitoring the supply chain.

 

As our Purchase Officer you need to have an HBO education level in Commercial economics or Logistics and Economy, at least 5 years’ experience in related fields, knowledge of creating quotations and invoices, insight in logistic processes, knowledge and skills of information systems, knowledge of telecommunication equipment, and excellent oral and written communication skills in English.

We are looking for a Senior Purchase Officer who has good insight into stocks and has innovative and creative ideas to further expand the product portfolio. He also needs to have excellent customer service orientation and maintain confidentiality of purchasing and financial information and good planning ability.

 

What can we offer you?

Are you motivated and enthusiastic when reading the above vacancies?

Then we have interesting work for you! As a new employee you can count on an attractive salary based on your education and experience, and excellent working conditions, study scheme, pension scheme and repatriation arrangement. We challenge you to your personal career needs within our organization and provide you with the necessary facilities.

Young professionals with roots in St. Maarten are explicitly invited to apply.

Are you interested in this opportunity, please send your cover letter and resume before July 10th 2017 at Hireme@HR-plus.org.

You can also call or app us at: +5999 5100835.

 

 

 

 

Uitnodiging: boekpresentatie ‘Ren, Janina, ren!’ van het schrijversduo M. Brouwers en J. van Ditzhuijzen, wo. 3 mei 2017 (19.30h), Den Haag

Ren Janina Ren boekpresentatie VAN

Op woensdag 3 mei 2017 organiseert Vereniging Antilliaans Netwerk ism De Haagse Kunstkring een lezing over het boek Ren, Janina, ren! van het schrijversduo Marjan Brouwers en Jeannette van Ditzhuijzen (winnaressen van de Schrijverspunt Stimuleringsprijs 2016).

De 4 en 5 mei-viering heeft dit jaar als thema: De kracht van het persoonlijke verhaal. De waargebeurde roman Ren, Janina, ren! is zo’n persoonlijk verhaal. Het gaat over de nu bijna 85 – jarige Janina de Marchena-Katz, die op Curaçao woont.

Ze is geboren in Polen en moest als tienjarig meisje op de vlucht voor de nazi’s.
Janina’s jeugd en die van haar familie in het Joodse stadje Chorostków komen in de roman weer tot leven. De aanvankelijk blije kinderjaren vol Joodse tradities en een liefhebbende familie worden steeds meer overschaduwd door de antisemitische dreiging vanuit zowel Polen als buurland Duitsland. Totdat eerst de Russen en bijna twee jaar later de Duitsers Chorostków bezetten. Een voor één raakt Janina haar familieleden kwijt, tot ze er alleen voor staat en in sneeuw en kou op zoek moet naar een veilig onderdak.

Op 3 mei vertellen de auteurs, Marjan Brouwers en Jeannette van Ditzhuijzen, over het ontstaan van de roman en de achtergronden. Daarbij zullen zij oude foto’s laten zien, maar ook een recent interview met de hoofdpersoon Janina.

 

Praktische Informatie:

Datum: Woensdag 3 mei 2017
Tijd: 19.30 uur – 22.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur
Locatie: De Haagse Kunstkring (Albert Vogelzaal)
Adres: Denneweg 64, 2514 CJ Den Haag

Entree: Leden Vereniging Antilliaans Netwerk 2017 gratis. Niet leden betalen €5,-
Leden Haagse Kunstkring en studenten krijgen 50% korting op de entreeprijs

Gelieve vooraf te storten via ons IBAN nummer NL04 ABNA 0585850321
t.n.v. Antilliaans Netwerk onder vermelding van uw naam en voornaam
Aan de deur betalen is uiteraard ook mogelijk!

Aanmelden: Via info@antilliaansnetwerk.nl uiterlijk 2 mei 2017

Na afloop van de lezing is er de mogelijkheid om te netwerken.
Tevens is het boek op die avond te koop voor het bedrag van €19,50.
Beide auteurs zullen het boek signeren.

 

Programma:
19.00 uur Inloop
19.30 uur Welkomstwoord door voorzitter Vereniging Antilliaans Netwerk
19.40 uur Presentatie door Marjan Brouwers en Jeannette van Ditzhuijzen
20.40 uur Q&A
21.00 uur Afsluiting
21.15 uur Borrel en boekverkoop
21.45 uur Einde

NOMINATE

Nominate your favorite Caribbean role models now! (new event date soon!)

PARTNERS & SPONSORS

Sponsor Logos ssc stichting studyfinanciering curacao
fruzitimelogo
gemeenterotterdam
ocanlogo
Sponsor Logos-1_passat