DCpearls 2017

DCpearls 2017

DCpearls 2017

What inspires you? DC Pearls 2015, Gala/Award Show

Nieuws

‘FTP’. Actievoerder of politieman, wiens ideaal zegeviert? – theatergroep VIG/ Raymi Sambo

Persbericht_Raymi_Sambo_theater_FTPFoto: Randy van Dinter & Marjolein Annegarn

PERSBERICHT
F*ck the Police. Actievoerder of politieman, wiens ideaal zegeviert?

F*ck the Police is de controversiële titel van de nieuwe theatervoorstelling van theatergroep VIG/ Raymi Sambo. Op zondagmiddag 12 november om 15.00 uur is de première in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam. De voorstelling richt zich op het vasthouden aan idealen, het maken van keiharde keuzes en etnisch profileren. Jaren geleden was men ervan overtuigd dat etnisch profileren in Nederland slechts een incident was, maar tegenwoordig is het duidelijk dat het een terugkerend fenomeen is in de Nederlandse maatschappij.

Regisseur Raymi Sambo bedacht het concept al enkele jaren terug. ‘Het begint klein maar het onderwerp wordt steeds groter en is structureler van aard. Partijen wijzen met de vinger naar elkaar. Waar staan we over pakweg drie jaar?’, aldus regisseur Raymi Sambo. F*ck the Police is rauw van opzet en gaat het grote conflict niet uit de weg. Het toont beide kanten van het verhaal, zowel die van de politie als van de slachtoffers.

Het publiek ziet zes Nederlanders met verschillende achtergronden in de grote stad. Gewone jongens en meisjes maar toch worden zij op straat vaak door de politie aangehouden. Soms voor de kleinste dingen. Twee zijn broers, de één werkt bij de politie en de ander zit in een actiegroep voor gelijke rechten. Op een dag loopt een protestmars totaal uit de hand en komen de broers lijnrecht tegenover elkaar te staan. Welk ideaal kies je dan?
Voor research liep Raymi Sambo, samen met Inspecteur van Politie Dwight van van de Vijver een dag mee met de politie Rotterdam. Amnesty International ondersteunt de voorstelling met educatief materiaal voor scholieren.

Over Theatergroep VIG/ Raymi Sambo

Theatergroep VIG/ Raymi Sambo maakte eerder de succesvolle voorstellingen Mijn (Bij)Vrouw (2016), Aan Niets Overleden (2014), Op zoek naar Oom Tom (2013) en HUID!(2010). Met zijn theatergroep maakt Sambo sinds 2003 voorstellingen over het steeds veranderende Nederland vanuit ‘zwarte’ thema’s waar een taboe op rust maar met universele herkenbaarheid. Centraal in het denken van VIG staat de gekleurde acteur die zijn kleur ‘voorbij speelt’. Met zijn voorstellingen zoomt Sambo in op de universele zoektocht naar identiteit en authenticiteit in de hedendaagse Nederlandse interculturele samenleving.

Speellijst
2017

do 9 nov        n.n.b.    Bijlmer Parktheater          Amsterdam schoolvoorstelling*

za 11 nov       20:00    Bijlmer Parktheater          Amsterdam try-out

zo 12 nov      15:00    Bijlmer Parktheater          Amsterdam première

ma 13 nov     14:00    Bijlmer Parktheater          Amsterdam schoolvoorstelling*

do 16 nov      20:15    Theater aan het Spui       Den Haag

vr 17 nov       20:30    Theater Bouwkunde         Deventer

di 21 nov       20:30    Theaters Tilburg               Tilburg schoolvoorstelling*

wo 22 nov     20:30    Theater de Purmaryn        Purmerend

do 23 nov      20:15    Theater Zuidplein             Rotterdam

di 28 nov       19:30    De Goudse Schouwburg  Gouda

wo 29 nov     20:30    AINSI                                 Maastricht

vr 1 dec         19:30    Openbare Bibliotheek       Amsterdam

do 7 dec        19:30    Nieuwe Nobelaer              Etten-Leur  schoolvoorstelling*

vr 8 dec         n.n.b.    Theater Dakota                 Den Haag  schoolvoorstelling*

di 12 dec       20:30    Stadsschouwburg Utrecht Utrecht

 

2018

za 13 jan     20:30      LUX                                   Nijmegen

vr 19 jan      20:30      de Meervaart                    Amsterdam

za 20 jan     20:15      Maaspodium                     Rotterdam

vr 26 jan      21:00      Podium Mozaïek               Amsterdam

za 27 jan     21:00      Podium Mozaïek               Amsterdam schoolvoorstelling*

wo 31 jan    20:30      KAF THEATER                  Almere

* Schoolvoorstellingen zijn besloten

Idee, concept, regie Raymi Sambo | auteur Maaike Bergstra | spel Anil Jagdewsing, Saïd El Abboudi, Lisa Otto, Nick Livramento Silva, Nazanin Taheri, Carmen van Mulier | muziek Vernon Chatlein |

Vacature: Nachtdienstmedewerker (m/v) – Mental Health Caribbean (MHC)

MHC vacature
Op verzoek van Mental Health Caribbean (MHC) in Caribisch Nederland zoeken wij kandidaten die geïnteresseerd zijn in de functie van Nachtdienstmedewerker (m/v). Belangstellenden kunnen hun reacties voor deze vacature richten aan MHC : secretariaat@mentalhealthcaribbean.com.  Slutingsdatum is  zondag 15 oktober 2017. 


Mental Health Caribbean (MHC), voorheen SVP-CN, verzorgt de geestelijke gezondheidszorg op Caribisch Nederland. De aard van de problematiek kan variëren van licht enkelvoudig tot zwaar en complex. Ons zorgaanbod is gericht op volwassenen, kinderen & jeugdigen, verslavingszorg, forensische zorg, woonbegeleiding en preventie. Wij werken vooral ambulant en in intensieve samenwerking met zowel verwijzers en ketenpartners als met het informeel steunsysteem van cliënten (familie, vrienden, kennissen).

De woonbegeleiding op Bonaire is gericht op maatschappelijk herstel, zodat de cliënten, ondanks tijdelijke of permanente beperkingen, naar tevredenheid kunnen functioneren in de omgeving van hun keuze.

In verband met het vertrek van een collega zoeken wij voor het team op Bonaire een enthousiaste en gemotiveerde collega in de functie van:

Nachtdienstmedewerker

(standplaats Bonaire voor 40 uur per week)

Wat ga je doen?

 • Je maakt gedurende de avond/nacht regelmatig een ronde ter controle van de orde, rust en veiligheid.
 • Je begeleidt onrustige cliënten om te gaan slapen en lost kleine ruzies en conflicten op. Je wijst cliënten daarbij op de huisregels en gebruikelijke omgangsvormen.
 • Je signaleert technische storingen in de apparatuur en stelt hierover een overdrachtsrapportage op. Bij acute calamiteiten schakel je een extern bedrijf in om de storing op te lossen. Dit doe je in overleg met de teamleider en de beheerder.
 • Je signaleert beschadigingen of vernielingen aan het gebouw en/of inventaris alsmede vermissingen en geeft deze door.
 • Je ziet gedurende de nacht toe op de veiligheid en inbraakpreventie qua sluiting van deuren en ramen.
 • Je maakt een korte rapportage van de nachtelijke gebeurtenissen ten behoeve van de overdracht aan de vroege dienst en licht dit bij de overdracht persoonlijk toe.
 • Tot slot verricht je af en toe lichte administratieve c.q. technische werkzaamheden.

Wat vragen wij van jou? 

 • Je beschikt over een relevante opleiding. Een MBO-opleiding op het gebied van beveiliging is een pré
 • Je hebt affiniteit met de doelgroepen
 • Je hebt globale kennis van de behandelmethoden binnen de psychiatrische- / verslavingszorg en de omgang met problematische doelgroepen
 • Je weet goed om te gaan met agressie en conflicten
 • Je kunt goed zelfstandig werken
 • Je bent tactisch, hulpvaardig en beschikt over invoelend vermogen
 • Je kunt je, zowel mondeling als schriftelijk, goed uitdrukken in het Nederlands en Papiamentu. Het spreken en schrijven van Spaans is een pré.

Wat bieden wij?

De inschaling is afhankelijk van ervaring en opleiding  minimaal $ 1.482,- en maximaal $ 2.598,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur).

Interesse?

Heb je interesse in deze functie, stuur dan je sollicitatie en CV vóór maandag 16 oktober 2017 naar secretariaat@mentalhealthcaribbean.com

Indien je vragen hebt kun je contact opnemen met Signalda Domacassé, Teamleider woonbegeleiding, + 599 7961021.

Andere vacatures

Voor MHC zijn we regelmatig op zoek naar meer enthousiaste, nieuwe collega’s! Kijk voor alle actuele vacatures op onze website: www.mentalhealthcaribbean.com/vacature

Vacature: Psycholoog (m/v) – Mental Health Caribbean (MHC)

MHC vacature
Op verzoek van Mental Health Caribbean (MHC) in Caribisch Nederland zoeken wij kandidaten die geïnteresseerd zijn in de functie van Psycholoog (m/v). Belangstellenden kunnen hun reacties voor deze vacature richten aan dhr. H.Atsma : herman.atsma@mentalhealthcaribbean.com.  Slutingsdatum is zondag 8 oktober 2017.

Mental Health Caribbean (MHC), voorheen SVP-CN, verzorgt de geestelijke gezondheidszorg op Caribisch Nederland. Deze kan variëren van lichte enkelvoudige problematiek tot zware en complexe zorg. Wij werken vooral ambulant en in intensieve samenwerking met zowel verwijzers en ketenpartners als met het informeel steunsysteem van cliënten (familie, vrienden, kennissen).

Afgelopen jaar is MHC, naast de zorg voor volwassenen volgens de FACT methodiek, gestart met ambulante zorg van kinderen en jeugdigen. Begin 2018 zal op Bonaire tevens een behandelcentrum gerealiseerd worden, waar zowel de ambulante als klinische zorg, aan kinderen en jeugdigen geboden zal worden. Het behandelcentrum is ook bestemd voor kinderen en jeugdigen van Saba en Sint Eustatius.

Wij zoeken voor beide teams een enthousiaste bevlogen collega in de functie van:

 

Psycholoog

(standplaats Bonaire voor 40 uur per week)

Wat ga je doen?

 • Je bent zowel werkzaam binnen het team Kind & Jeugd als het team Volwassenen.
 • Je verricht algemeen of specifiek onderzoek door middel van het afnemen van diagnostische testen, het voeren van persoonlijke gesprekken en systematisch dossieronderzoek. Je legt hierbij de resultaten vast in een diagnose en indicatiestelling voor de behandeling.
 • Je stelt behandelplannen op en komt in overleg met de cliënt en diens systeem tot een behandelovereenkomst.
 • Je voert therapeutische gesprekken, zowel individueel als in groepsverband.
 • Je bewaakt de voortgang van de behandeling en toetst deze aan de vooraf opgestelde einddoelen. Daarbij voer je tussentijdse evaluaties uit en stel je, indien nodig, het behandelplan bij. Ook stel je de eindevaluatie van de behandeling op.
 • Indien nodig verwijs je in- of extern naar een passende hulpverlener en intervenieer je in crisissituaties.
 • Je werkt onder supervisie van de GZ psycholoog
 • Naast het opstellen van verwijsbrieven, behandelverslagen en uitschrijfbrieven breng je tevens in- en externe rapportages uit.
 • Je neemt deel aan cliëntenbesprekingen en informeert collega-hulpverleners over de voortgang van de behandeling.
 • Je geeft consulten aan medewerkers van de eigen en andere instellingen over de mogelijkheden van psychologische behandelingen.
 • Je draagt bij en denkt mee over de ontwikkeling van beide teams.
 • Er kan sprake zijn van deelname aan commissies, werk- en projectgroepen. Tevens participeer je in bestaande overleg structuren.
 • Je draagt bij aan beleidsontwikkeling binnen het vakgebied.
 • Tot slot draag je zorg voor een adequate cliëntenregistratie en dossiervorming conform de richtlijnen van MHC.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een academische opleiding als psycholoog met een afstudeerrichting in het werkveld van de GGZ en/of de verslavingszorg.
 • Je hebt psychodiagnostische kennis, zoals blijkt uit de Basisaantekening Psychodiagnostiek (BAPD) (of gelijkwaardige kwalificatie) en hebt psychodiagnostische vaardigheden verworven door middel van postacademische scholing. Zowel m.b.t. zorg voor volwassen als voor kinderen en jeugdigen.
 • Je beschikt over ruime kennis van psychopathologie.
 • Je bent een pionier en in staat om in een niet gestructureerde werkomgeving overzicht te creëren en structuur aan te brengen. Je laat je niet van de wijs brengen als de paden niet uitgestippeld voor je klaarliggen.
 • Je houdt ontwikkelingen op het vakgebied bij en hebt interesse in het ontwikkelen van nieuwe behandelprogramma’s en het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.

Wat bieden wij?

De inschaling van de psycholoog is op basis van ervaring en kennis op FWG 60 minimaal $ 3.512,- en maximaal $ 5.110,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur).

Interesse?

Heb je interesse in deze functie, stuur dan je sollicitatie en CV vóór maandag 9 oktober 2017 naar herman.atsma@mentalhealthcaribbean.com

Indien je vragen hebt kun je contact opnemen met H.Atsma, teamleider Kind en Jeugd te Bonaire, +599 7961025 of met Eugenie Curiel, Kinder- en Jeugdpsychiater te Bonaire +599 7691005.

Andere vacatures

Voor MHC zijn we met regelmaat op zoek naar meer enthousiaste, nieuwe collega’s! Kijk voor alle actuele vacatures op onze website: www.mentalhealthcaribbean.com/vacature

Stichting OCAN wenst onze mensen op de Bovenwinden veel sterkte tijdens de passage en nasleep van orkaan Irma.

Het bestuur en medewerkers van Stichting Ocan inclusief het DC Pearls team, leven intens mee met onze mensen op de Bovenwinden en omliggende eilanden die de komende uren en woensdag de effecten van orkaan Irma zullen voelen. Ook wensen wij de vele bezorgde familieleden en vrienden die hier in Nederland wonen veel sterkte toe. Wij hopen dat Irma snel voorbij zal gaan, zoals het nu de verwachting is.

Our thoughts and prayers are with you all. God bless.

Foto: National Hurricane Center, update 17.00u AST 5 september 2017

No automatic alt text available.

Vacature: Senior medewerker Documentatie en Informatievoorziening (DIV) (m/v) – Shared Service Organisatie Caribisch Nederland (SSO CN)

RCN logo makeshift vacatures ZVK etc zonder opmaak

Op verzoek van het Shared Service Organisatie Caribisch Nederland (SSO CN), afdeling Faciliteiten  op Bonaire, Caribisch Nederland zoeken wij kandidaten die geïnteresseerd zijn in de functie van Senior medewerker Documentatie en Informatievoorziening (DIV) (m/v). Belangstellenden kunnen hun reacties voor deze vacature richten aan ZKV: personeelszaken@rijksdienstcn.com . Sluitingsdatum is woensdag 28 juni 2017.

Vacature nummer: P&O2017_06_003
De belangrijkste speerpunten van de afdeling Archief voor de komende jaren zijn de invoering van digitalisering van het documenten verkeer, digitale dienstverlening en het bevorderen van zelfbediening door de gebruiker. De analoge archiefvorming wordt

afgebouwd en digitale archiefvorming opgebouwd. Het doel is dat de gebruikers zelf verantwoordelijk zijn voor hun documentaire informatie. Dit betekent dat de rol van DIV verschuift van een beherende en uitvoerende afdeling naar een faciliterende en adviserende afdeling, waarbij het zelf doen van de gebruiker voorop staat. Naast de digitalisering dient er ook aandacht geschonken te worden aan de (her)inrichting van archief/archieven en semi-statische archieven (SSA). Dossiers die niet meer nodig zijn voor de bedrijfsvoering en bewijslast worden overgedragen aan het SSA. De afdeling zorgt voor de opslag, het lichten, opbergen van dossiers en het rappelleren van dossiers die zijn opgevraagd.

 

Functietaken

Als senior medewerker DIV adviseer en ondersteun je bij de (her)inrichting van de archieven. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het DIV-beleid en geeft operationeel advies over de ontwikkeling en uitvoering van het DIV-beleid. Je vervangt de medewerkers belast met archieftaken bij afwezigheid.

 

 • Draagt op projectmatige basis zorg voor de begeleiding en uitvoering van archief opdrachten;
 • Draagt zorg voor een geordend archief conform de werkprocessen en beleidsterreinen;
 • Leidt DIV-medewerker(s) op, begeleidt, coacht en instrueert bij de uitvoering van de werkzaamheden en geeft voorlichting;
 • Signaleert knelpunten en analyseert werkprocessen in archiefverzorging. Adviseert daarover en vertaalt dit in concrete verbetervoorstellen, plannen en werkafspraken;
 • Fungeert als aanspreekpunt voor de afdeling Archief.
 • Bewaakt de kwaliteit van, signaleert en analyseert knelpunten m.b.t. de zorg voor de documentaire informatievoorziening;
 • Levert een bijdrage aan de voorlichting over organisatie, werkwijze en producten van het archief.

 

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau
 • Afgeronde archiefopleiding (SOD-2, HMDI G.O.-opleidingen en VHIC-leergang/modules)
 • Kennis van archiefbeheer, bijbehorende wet- en regelgeving en van methoden, procedures en richtlijnen en andere relevante kaders voor het opzetten van en         (her)inrichten van archieven
 • Beheersing van Archiefwetgeving BES/Antillen is een pré
 • Didactische, schriftelijke en communicatie vaardigheden
 • Affiniteit met digitale ontwikkelingen op het gebied van archiefbeheer
 • Affiniteit met projectmatig werken

 

Arbeidsvoorwaarden

Aanloopschaal 9 minimaal $ 2.403,– tot maximaal $ 3.268,–

Functieschaal 10 minimaal $ 2.765,– tot maximaal $ 3.660,–

 

Het vaststellen van het salaris is afhankelijk van de opleiding en ervaring.

 

Tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar, bij wederzijds tevredenheid en mogelijkheid kan er sprake van verlenging zijn. Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) en een positieve uitslag van de medische keuring zijn vereist en dus onderdeel van de selectieprocedure.

 

Voor alle vacatures zijn de lokale arbeidsvoorwaarden van toepassing.

 

Meer informatie over de vacature

Naam           : Sebas van Hemert

Telefoon        : 00599 7810057

Mobiel           : 00599 781 0057

Email            : Sebas.vanHemert@rijksdienstCN.com

 

Reageren: personeelszaken@rijksdienstcn.com

 

Sluitingsdatum:   28 juni 2017

 

Vacature: Functioneel beheerder ZVK (m/v) – Zorgverzekeringskantoor BES (ZVK)

RCN logo makeshift vacatures ZVK etc zonder opmaak

Op verzoek van het Zorgverzekeringskantoor BES (ZVK) op Bonaire, Caribisch Nederland zoeken wij kandidaten die geïnteresseerd zijn in de functie van Functioneel beheerder ZVK  (m/v). Belangstellenden kunnen hun reacties voor deze vacature richten aan ZKV: personeelszaken@rijksdienstcn.com . Sluitingsdatum is vrijdag 7 juli 2017.

Vacaturenummer: P&O2017_06_004

De organisatie:  Het Zorgverzekeringskantoor BES (ZVK) voert voor het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vanaf 1 januari 2011 het besluit Zorgverzekering BES uit. Met de uitvoering is een jaarlijks financieel belang gemoeid van ongeveer $120 miljoen. De Zorgverzekering BES verzekert de inwoners van de eilanden van Caribisch Nederland voor geneeskundige en langdurige zorg. Het ZVK heeft vestigingen op de drie eilanden van Caribisch Nederland.

Kerntaken zijn het inkopen van zorg bij zorgaanbieders en dienstverlening aan verzekerden zodat zij de zorg krijgen waar zij recht op hebben.

De afdeling:  De afdeling Bedrijfsvoering faciliteert het specifieke primaire proces van het ZVK door onder andere ondersteuning op het gebied van ICT (ontwerp en ondersteuning), financiën (declaraties verwerken en betalen, opstellen maandafsluiting) HR en  facilitaire dienstverlening.

De functie: In deze functie zijn taken ondergebracht op het gebied van functioneel beheer, zoals onderhoud van stamtabellen van alle applicatieonderdelen, applicaties starten en stoppen, deelname aan functionele- en gebruikersacceptatietesten, het beheer van de test-, acceptatie- en productieomgeving, verlenen van toestemming voor het installeren van applicaties, installeren van aanpassingen op de applicaties en het opstellen van functionele eisen en Request for Change documenten. Ook onderhoudt de functionaris contacten met de technische beheerders van Cloudias en het datacenter waar de applicaties worden gehost en in deze hoedanigheid bewaakt de functionaris de Service Level Agreements zoals deze zijn overeengekomen met de leverancier. Tevens zorgt deze functie voor een inhoudelijke analyse van wijzigingsvoorstellen en zorgt voor be- en afhandeling van wijzigingsverzoeken op basis van deze analyse.

Tenslotte is een onderdeel van deze functie ook om in samenwerking met de medewerker helpdesk en de andere functioneel beheerder issues op te lossen en deze eventueel te escaleren naar de software leverancier. Ook kan de functionaris gebruikersaccounts uitreiken, intrekken en  wachtwoorden resetten.

De functie-eisen:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • een afgeronde relevante (informatica) opleiding;
 • kennis van relevante werkprocessen middels BiSL, ITIL of vergelijkbaar;
 • kennis van gangbare testmethoden met betrekking tot systeem- en acceptatietesten;
 • werkervaring als functioneel beheerder (ervaring met het vertalen van wensen en doelen vanuit de gebruikersorganisatie naar informatiebehoefte en voorzieningen);
 • kennis van methoden, technieken, systemen op het vakgebied en van de diverse mogelijkheden voor de (operationele) aanpak van (probleem)situaties;
 • kennis van voor het werkveld en aan het werkveld gerelateerde procedures, voorschriften, wet- en regelgeving;
 • kennis van en inzicht in de taak- en doelstelling, alsmede de functionele verhoudingen van het Zorgverzekeringskantoor, van aanpalende eenheden c.q. de voor het werkveld relevante (zakelijke) omgeving;
 • kennis op het gebied van Business Intelligence (BI) is een pre.

 

Competenties:

 • Integer
 • Klant- en servicegericht
 • Probleemoplossend
 • Zorgvuldig
 • Leergierig
 • Plannen
 • Communicatief en sociaal vaardig

 

 

Arbeidsvoorwaarden:

Aanloopschaal 9: minimaal $ 2.403,-  tot maximaal $ 3.268,- bruto

Functieschaal 10: minimaal $ 2.765,-  tot maximaal $ 3.660,- bruto

 

Het vaststellen van het salaris is afhankelijk van de opleiding en ervaring. Een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot een vaste aanstelling bij goed functioneren.

Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) en een positieve uitslag van de medische keuring zijn vereist en is een onderdeel van de selectieprocedure. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Voor alle vacatures zijn de lokale arbeidsvoorwaarden van toepassing.

Voor informatie omtrent de vacature:

Naam               : Wilma Kamphuis, ICT coördinator Zorgverzekeringskantoor BES
Telefoon           : +599 715 8875
Digitaal solliciteren:

U kunt uw Curriculum Vitae met motivatiebrief sturen naar:

Email                : personeelszaken@rijksdienstcn.com

 

Sluitingsdatum: 7 juli 2017

NOMINATE

Nominate your favorite Caribbean role models now! (2017 nominees!)

PARTNERS & SPONSORS

ocanlogo
logo diligentia
Gemeente Den Haag Logo
ADCS logo verkleind