Epi Drost Posted on 2:16 pm

Is een spoedaanvraag voor energie nodig als ik ga verhuizen?

Ga je verhuizen en heb je nog geen energiecontract afgesloten op het nieuwe adres? Maak je geen zorgen: je komt niet zomaar zonder energie te zitten. Een spoedaanvraag voor energie is bij een verhuizing dan ook vrijwel nooit nodig. Hoe zit dat? En wanneer moet je wél een spoedaanvraag doen? Wij leggen het je uit.

Overstappen bij verhuizing
Een verhuizing is een goed moment om weer eens te denken aan energie vergelijken. Wil je overstappen en heb je nog een energiecontract lopen op je oude adres? Dan moet je dit – in het geval van verhuizing – zelf opzeggen. Als je een nieuw energiecontract afsluit, ontvang je binnen twee weken na de aanvraag een contractbevestiging van de nieuwe energieleverancier. Hierin staat de ingangsdatum van het energiecontract. Vanaf het moment dat je de bevestiging hebt ontvangen, heb je 14 dagen bedenktijd. Betrek je je nieuwe woning vóór de ingangsdatum van je nieuwe energiecontract? Geen paniek. Je komt nooit zomaar zonder gas en stroom te zitten.

Nooit zomaar zonder energie
Ga je verhuizen? Dan is er vaak nog gewoon energie op het adres. Je wordt nooit direct afgesloten van energie. De energie wordt namelijk geleverd door de netbeheerder. Die levering wordt niet direct gestopt als de oude bewoner het huis verlaat. Zit je voor een korte tijd zonder contract, dan krijg je in eerste instantie nog gewoon energie geleverd van de netbeheerder. Deze energie is natuurlijk niet gratis. De kosten hiervoor moet je later alsnog betalen aan je nieuwe energieleverancier. Sluit dus wél direct een nieuw energiecontract af. Heeft het huis waarin je gaat wonen lang leeggestaan? Check dan altijd of het huis niet al is afgesloten van energie. Kijk ook of er op het nieuwe adres geen brief ligt van de netbeheerder waarin staat dat het huis zal worden afgesloten. Neem in deze gevallen direct contact op met de netbeheerder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *