Epi Drost Posted on 1:21 pm

Nieuwste scootmobiel

Op zoek naar de nieuwste scootmobiel? Bij Fast&Furiousscooter ben je dan aan het juiste adres.

Een scootmobiel wordt ook wel een gehandicaptenvoertuig, invalidenvoertuig, elektrische driewieler of elektrische vierwieler genoemd.

Het verschil tussen een drie en een vierwieler.

Uiteraard heeft een scootmobiel met vier wielen een wiel meer dan een driewieler, maar wat zijn nog meer de verschillen?

Een vierwieler biedt meer stabiliteit dan een driewieler. Doordat vierwielers een extra wiel hebben, zijn ze net wat meer stabieler wanneer het om bepaalde situaties gaat. Bijvoorbeeld wanneer ze in een woonwijk rijden, dan kom je ook in aanraking met openstaande stoepranden. Je kan dus een stoep op rijden.

Met een driewieler kan je het beste recht op de stoeprand afrijden. Op deze manier blijven alle wielen op de grond. Als je er schuin op zou rijden dan kan het gebeuren dat een van de twee achterwielen geen contact meer met het wegdek heeft en dus het evenwicht kan verliezen. Bij een vierwieler maakt het niet uit of je schuin een stoeprand oprijdt aangezien je er alsnog drie aan de grond hebt staan dan.

Een driewieler heeft een kleinere draaicirkel

Driewielers hebben over het algemeen een kleinere draaicirkel. Een draaicirkel is de ruimte die je nodig hebt om een voertuig te keren. Met een kleinere draaicirkel hoef je minder verhandelingen te verrichten, waardoor het keren een stuk makkelijker gaat.

De snelheid van een scootmobiel

Een driewieler heeft over het algemeen een hogere snelheid dan een vierwieler. Een vierwieler is voornamelijk gebouwd voor in een woonwijk. De snelheid van een driewieler is tussen de 17 en 25 km per uur, waar een vierwieler tussen de 12 en de 17 km per uur zit.